Problems with running the game

Support topics about the original PC game.
Forum rules
Note: This section may be used for the original Nightfire PC game (2002 release) related support. Do not post your Nightfire: Source related issues here. However we do our utmost helping you out, we do not offer official Nightfire PC support.

Topic author
Johdude
COMMUNITY NEWB
Posts: 3
Joined: 1 year ago

Problems with running the game

Post by Johdude » 1 year ago

When I run bond2.exe it will take me to the menu screen with campaign multiplayer etc.. After I'm trying to run the campaign the game has a fatal error and tells me that Just in Time debugging needs to be deactivated. I tried several things but cant seem to solve the problems. Please help me.

User avatar

click4dylan
_
_
Posts: 334
Joined: 4 years ago
Contact:

Re: Problems with running the game

Post by click4dylan » 1 year ago

Please run Bond.exe, not Bond2.exe


Topic author
Johdude
COMMUNITY NEWB
Posts: 3
Joined: 1 year ago

Re: Problems with running the game

Post by Johdude » 1 year ago

When I do that, I get a command prompt like screen.
It says:
couldn't exec autoexec2.cfg
can't ''host_setinfo''. not connected
can't ''say''. not connected

User avatar

Rise2Shine
_
_
Posts: 235
Joined: 4 years ago
Contact:

Re: Problems with running the game

Post by Rise2Shine » 1 year ago

Is it like this?

Image

If so, press ESC (Escape) on your keyboard and you should be able to find the game menu.
[eXs]Rise2Shine A.k.a. True
Nightfire: Source - Web | Community | Social | Former Level Designer

Live for the way that you cheer and scream for me.

Image
Image


Topic author
Johdude
COMMUNITY NEWB
Posts: 3
Joined: 1 year ago

Re: Problems with running the game

Post by Johdude » 1 year ago

That is the screen I mean, but with different statements (stated above).
So I pressed ESC and got to the nightfire menu. From there I went: campaign -> new game -> operative. After that a loading screen pops up and my game crashes. When I start and crash the game with Bond.exe, my computer can't give me the problem for some reason. But when I start and crash the game with Bond2.exe, I'm getting this message: http://imgur.com/hFiaE5T

User avatar

Rise2Shine
_
_
Posts: 235
Joined: 4 years ago
Contact:

Re: Problems with running the game

Post by Rise2Shine » 1 year ago

So your game also crashes when you start loading, even if you run bond.exe instead of bond2.exe? If so, I'll check with the patch developer why.
[eXs]Rise2Shine A.k.a. True
Nightfire: Source - Web | Community | Social | Former Level Designer

Live for the way that you cheer and scream for me.

Image
Image

User avatar

click4dylan
_
_
Posts: 334
Joined: 4 years ago
Contact:

Re: Problems with running the game

Post by click4dylan » 1 year ago

Please type version in the console when you load up the game and post what it returns with here. Thanks

Moved from (PC) General to (PC) Support on 1 year ago by Rise2Shine


razzman113
COMMUNITY NEWB
Posts: 1
Joined: 7 months ago

Re: Problems with running the game

Post by razzman113 » 7 months ago

I am coming across a similar issue and my version number is Protocol version 51 and engine version 5.9.9.0


BK520
COMMUNITY NEWB
Posts: 2
Joined: 7 months ago
Location: NYC

Re: Problems with running the game

Post by BK520 » 7 months ago

People still get on? Just got a new PC. Wouldn't mind installing and hopping on with players, new or old.

User avatar

tschumann
COMMUNITY ROOKIE
Posts: 14
Joined: 1 year ago
Location: Australia

Re: Problems with running the game

Post by tschumann » 6 months ago

BK520 wrote:
7 months ago
People still get on? Just got a new PC. Wouldn't mind installing and hopping on with players, new or old.
I'm on Windows 10 (new PC too) and while the original game doesn't work it does when patched.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest